There was an error in this gadget

Penyebuk

Sunday, September 11, 2011

Falling.....

How i can fallin in love with u yeah? why a? sweet nya kau~ kenapa yeah...... you reminds me of someone... tapi entahlah aku ragu lah... takut sangat nak fall in love lagi :( hows that? Afraid to fall in love again i am not ready. confessed :|

Thursday, August 18, 2011

Bila la nak abis semua ni!

Hello! Assalamualaikum guys.... this week its kinda like a roller coaster for me... its like i have a wound but rolling in packet of salt! menggelitik bhai! lotsa thing need to be done mate! ASS-ingnments, preparation for raya...and all those crappy things yang remeh temeh.... omaigod letih la... everything must be finished by next week.... (i.e: Mandarin videos, Marketing Assignment, My BEL311, and banyak lagi lah) tak baik mengeluh kan tapi apa nak buat, that's a life of a student yang monotonous.... plus this week i got busted by "penguins" (polis traffic).. tak memasal aku kena byar RM 40... banyak ooo.... dah la tak de duit... its all about that stupid P... its a secret :P.... haih dugaan Ramadan... takut this semester punya marks especially CTU and Mandarin... hopefully kekalkan aku punya pointer, makin turun takleh gak.....  i have to be more proactive... mesti score kat subjek yang senang at least aku mesti dapat 4A's for this semester... InsyaAllah, Amin..... kalau tak pointer will drop like aku tak pernah belajar... :( seriously macam ak hentak je kepala... kalau aku dpat result yang bukan2.... Ya Allah tolong la kau dpat pointer cantik2 this semester :)

Friday, August 12, 2011

Lonely, Isolated, Faking My Smiles


hi peeps! salam!.... sorry.. where have i been fora long times?  Dunno.... MIA for something... actually i want to share this, sometimes i feel that i am no so important, like an extra actor in a Soap Opera, just come and go, i came to a people life without leaving any deep sentimental value, maybe its come from myself (sorry,my bad) haha, funny ha? but thats the truth... maybe i am an evil creature that eating somebody else brain? (MIGHT BE) haha.... i am only come when needed... when everybody celebrate happiness i am the only person who people does not want to share their happiness? WHY? I don't know.... people also don't remember me.. i think only me know when is my birthday, what i like, what i dislikes, everything is only in my head. When i sad, nobody knew, when i am happy in the 9th clouds, i don't know with whom i am gonna share my happiness. i think i live in a new planet called "FARID" haha, #justsaying....... where am i?... i just need genuine ( a real one) people in my life (just One) thats enough to share my feelings whether it sad or happy, need a shoulder to cry upon. sometimes i smile nobody knows whats in my heart, being too patient is SICK.. but i cannot run from this situation.... i let people step on my head sometimes... i cant be fierce, i cant be furious...my shoulder are holding too much burden.... i like to keep my feeling inside my heart without people knowing them.... only me knew..and God.. sick of being a nice boy... nice person,  i am still an imperfectionist... 
P/S: If i lost, die, or sick do people still remember me :)?

Sunday, July 31, 2011

love to be cheated and selamat berpuasa

hi there lama dah tak update kan? hehehe... okay harini aku nak cakap sikit pasal my relationship ngan dia... i mean my ex. last2 aku pulak yang benci kat dia.. kuat tipu pembohong.. babi betul...aku tak boleh terima orang macam tu.. nak aje aku empuk sampai mati... seyesly aku yang jarang marah  ni menyirap tengok dia... better aku jadi single forever.. hahahaha... just hidup nga frens aku je... aku tak pernah lupakan dia... so fuc*ing liar... dia tak suka org tipu dia then dia pulak yang kuat tipu.... 
okay yang penting selamat berpuasa kepada semua... happy ramadan  al mubarak.. BYE :)

Wednesday, July 6, 2011

Trying to Comfy Myself

Hi peeps.. I am pressured this week... a lot of beban yang terpaksa di tanggung, dugaan Allah besar sangat buat aku. hopefully aku boleh manage semua ni. KENAPA? KENAPA? macam macam hal la. 
Thanks to all my friend yang understanding always by my side... tak sangka ada gak orang sayang aku. aku tak hargai apa yang ada depan mata. so my keputusan is aku tak jadik QUIT. sebab ramai orang dah nasihatkan aku.. pastu yang aku feeling2 nak pindah intekma... TAK JADI... AKU NI TERLALU PENYABAR.. ALAHAI..  kenapalah macam ni... sabar, sabar, sabar.... istilah yang paling senag wujud kat dalam kamus hidup aku.. ya Allah. my Grandmother dah meninggal jam 1800 petang tadi... sedey sangat aku tak dapat balik.


esok ada quiz, KO dan bermacam kejadah haram... aku pun tak mengerti... yang paling penting kawan kawan yang selalu ada untuk aku. THANKS GUY. <3 ALL OF YOU SO MUCH..  korang dah banyak tolong aku. tenangkan aku buat segalanya demi aku, pujuk aku... SAYANG KORANG SEMUA  aku aprreciate  sangat apa yang korang buat :)

Monday, July 4, 2011

Feeling Like to Quit My Studies

Hi there.. tajuk kali nih pasti dapat tentangan semua orang tak kira sapa pun, aku tau tu, tapi the problem is its my life and aku tak nak susahkan orang lain. i think aku belajar ni semua, susahkan orang.. ramai dah aku susahkan walaupun aku dah part 3 aku still rasa nak quit. aku dah tak sanggup nak telan apa orang cakap. aku susah dari segala-galanya.. financially, mentally dan sebagainya. walaupun ni lame excuses tapi it still FUCK.  since aku dok luar nih aku ada masalah dengan transportation. my family takde rase inisiatif nak tolong, aku cakap its okay. aku tak kesah, aku rasa macam nak kerja je. tolong mak aku lagi bagus. kalau aku stick with my decision not to quit, aku akan rase sangat rasa bersalah dengan semua. aku tak nak hidup dalam rasa bersalah. tolong faham keadaan aku. takde guna nak halang aku lagi.. makin serabut aku pikirkan hal ni hari-hari. macam2 masalah timbul. hati aku yang tabah ni akhirnya akan longlai jugak. lama2 kalau aku pikir macam ni aku tend to bunuh diri, dapat penyakit yang bukan2. like the gambar di atas, aku rasa benda tu tak betul.. aku tulis ni buka nak tunjuk that i am weak, minta simpati or whatsoever yang aku tahu orang akan pikir, ya memang sedih nak tinggalkan semua aku dah capai, tapi aku tetap tak boleh when i said no, its a no.
semua orang pikir aku ada duit, ada brg yang agak mewah tapi aku tak mintak duit kat sesiapa pun, kalaau aku nak something aku tak pernah susahkan orang. takpe lah aku pun bukan sempurna. aku memang dah tak tahan pressure ni. MOGA-MOGA ALLAH BERKATI AKU DAN ORANG YANG AKU SAYANG. NVM. esok aku akan buat keputusan semasak-masaknya. InsyaAllah.

Saturday, June 25, 2011

In My head rite now

okay, jam menunjukkan pukul 0109 pagi ye... aku still belum tidur... sebab petang aku dah tidur dengan lenanya.. Tiba-tiba terlintas kat kepala aku pasal cinta, kasih sayang, and apa pun orang panggil..  tak kira... actually macam ni there is a love between Allah and humans, lepastu cinta antara ibu dengan anak.. bapak ngan anak, bapak ngan mak., adik beradik dan sebagainya, actually ianya fitrah manusia yang memrlukan kasih sayang..  macam-macam jenis cinta boleh berlaku.. contohnya cinta berbeza jenis dan sejenis.. haha ni sangat provokatif kan?haha... bukan apa... pernah ke terfikir dengan akal yang waras orang yang sama bentuk, sama fizikalnya bercinta, its okay to fall in love, tetapi aku terfikir apa puncanya.. Allah tak ada niat nak jadikan manusia macam tuh.. adakah mungkin sebab nafsu? ataupun syaitan laknat yang menghasut diri kita? fikirkan... dan seterusnya cinta heteroseksual yang akhirnya mencondong ke arah keburukkan sebab nafsu manusia yang yang secara fitrahnya sukar dikawal, at last dosa makin bertambah... kita cuba mengubah diri kita menjadi sesuatu yang lebih baik tetapi ada sahaja halangan, tak kiralah daripada mana pun.. ingat kita TAK SEMPURNA.. tetapi berusaha berubah.. aku InsyaAllah dalam fasa berubah untuk jadi baik semula..
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...